Veljekset Kitola – Juuret jo 50-luvulla

Ruokaperunaa vuodesta 1950

Veljekset Kitola Oy on vuonna 2007 perustettu perunan ja kasvisten pakkaukseen ja tukkukauppaan erikoistunut elintarvikealan perheyritys.

Yhtiön toiminnan historia on vahvasti varsinaissuomalaisessa maaperässä, sillä Kitolan tilalla on viljelty ruokaperunaa jo vuodesta 1950 alkaen. Itse viljeltyä ruokaperunaa toimitettiin aluksi vain muutamiin Turun alueen ruokakauppoihin, mutta asiakaskunnan laajentuessa perunaa ei enää riittänyt kaikille halukkaille. Tuolloin tilalla tehtiin päätös, että perunaa voidaan hankkia myös tarkoin valikoiduilta sopimusviljelijöiltä, jotka hallitsevat viljelytekniikan ja pystyvät vastaamaan korkeisiin laatuvaatimuksiin.

Maatilalle hankittiin myös omat perunan lajitteluun ja kauppakunnostamiseen tarkoitetut koneet, joiden avulla peruna lajiteltiin ja tarkastettiin. Vuosien mittaan asiakaskunta Turun alueella kasvoi ja tuotevalikoimaa päätettiin laajentaa myös muihin paikallisiin vihanneksiin ja juureksiin. Toiminnan jatkuvasti laajentuessa perunan kauppakunnostaminen ja pakkaaminen sekä paikallinen vihannestukkutoiminta päätettiin yhtiöittää.

 

Veljekset Kitola Oy tänään

Yritys muutti vuonna 2010 nykyaikaisiin toimitiloihin Nousiaisiin 8-tien varrelle hyvien kulkuyhteyksien takia. Sen jälkeen asiakaskunta on vahvistunut Turun seudulla ja laajentunut myös sen ulkopuolelle. Perheyritys kehittää jatkuvasti nykyistä toimintaansa ja ottaa askeleita kohti uusia haasteita.

Velj. Kitola Oy toimittaa laadukasta ruokaperunaa asiakkailleen: nykyiset perunan lajittelulinjat varmistavat, että perunan käsittely on mahdollisimman hellävaraista ja laadunvalvonta tarkkaa.  Linjastoja kehitetään jatkuvasti uusilla investoinneilla parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi.  Pestyn perunan linjalla on käytössä optinen lajittelija helpottamassa viimeistelevää käsityötä.

Myös tukkutoiminta on kehittynyt ja valikoimasta löytyy laaja kirjo hedelmiä ja vihanneksia. Vuonna 2014 valmistunut moderni vihannespakkaamo laajentaa valikoimaa entisestään palapakatuista hedelmistä ja juureksista salaatteihin.

Nykyään yrityksen omistavat veljekset Ville ja Kalle Kitola ja heidän lisäkseen yrityksessä työskentelee lähes neljäkymmentä työntekijää. Veljekset Kitola Oy:n toimitusjohtaja on Ville Kitola.

Vuoden 2019 alussa veljekset perustivat tytäryhtiö EverDeli Oy:n, jonka tilat valmistuivat Mynämäkeen kesän 2019 aikana. EverDeli Oy valmistaa lounassalaatteja sekä muita välipalatuotteita.