Ruokaperunaa vuodesta 1950

Yhtiön toiminnan historia on vahvasti varsinaissuomalaisessa maaperässä, sillä Kitolan tilalla on viljelty ruokaperunaa jo vuodesta 1950 alkaen.

Kuvassa veljesten isoisä Keijo Kitola viemässä ruokaperunakuormaa Turkuun 1962.
Veljekset Kitola Oy on vuonna 2007 perustettu perunan ja kasvisten pakkaukseen ja tukkukauppaan erikoistunut elintarvikealan perheyritys.

 

Yhtiön toiminnan historia on vahvasti varsinaissuomalaisessa maaperässä, sillä Kitolan tilalla on viljelty ruokaperunaa jo vuodesta 1950 alkaen. Itse viljeltyä ruokaperunaa toimitettiin aluksi vain muutamiin Turun alueen ruokakauppoihin, mutta asiakaskunnan laajentuessa perunaa ei enää riittänyt kaikille halukkaille. Tuolloin tilalla tehtiin päätös, että perunaa voidaan hankkia myös tarkoin valikoiduilta sopimusviljelijöiltä, jotka hallitsevat viljelytekniikan ja pystyvät vastaamaan korkeisiin laatuvaatimuksiin.
 
Maatilalle hankittiin myös omat perunan lajitteluun ja kauppakunnostamiseen tarkoitetut koneet, joiden avulla peruna lajiteltiin ja tarkastettiin. Vuosien mittaan asiakaskunta Turun alueella kasvoi ja tuotevalikoimaa päätettiin laajentaa myös muihin paikallisiin vihanneksiin ja juureksiin. Toiminnan jatkuvasti laajentuessa perunan kauppakunnostaminen ja pakkaaminen sekä paikallinen vihannestukkutoiminta päätettiin yhtiöittää.

 

 

Veljekset Kitola Oy tänään


Yritys muutti vuonna 2010 nykyaikaisiin toimitiloihin Nousiaisiin 8-tien varrelle hyvien kulkuyhteyksien lähelle. Uusiin tiloihin hankittiin uudet perunanlajittelulinjat, joiden avulla perunan käsittely on mahdollisimman hellävaraista ja laadunvalvonta tarkkaa. Pestyn perunan linjalla on käytössä optinen lajittelija helpottamassa viimeistelevää käsityötä.


Yrityksen päivittäisessä pyörittämisessä on mukana Kitolan kaksi sukupolvea. Oman perheen lisäksi yritys työllistää toistakymmentä työntekijää.

 

Veljekset Kitola Oy:n toimitusjohtaja on Ville Kitola.

 

Parasta asiakaspalvelua

 

Valttejamme ovat korkea laatu, toimitusvarmuus, lyhyt ketju tuottajalta kuluttajalle ja pitkään alalta kertynyt ammattiosaaminen.