TuotteetKattavaan tuotevalikoimaamme kuuluvat laadukkaat perunat ja juurekset, tomaatit, kurkut ja muut vihannekset, salaatit, yrtit, idut, sienet sekä hedelmät ja marjat.

 

Parhaan laadun takaamiseksi suurin osa tuotteista hankitaan suoraan tuottajilta. Arvostamme erityisesti paikallisten pientuottajien tuotteita. Kysynnän kasvaessa lisäämme jatkuvasti myös luomutuotteiden tarjontaa.

 

 

 Parhaat perunatSuomessa syödään perunoita reilut 60 kiloa henkeä kohden vuodessa. Veljekset Kitola Oy on yksi Suomen suurimmista perunan pakkaajista ja toimittaa valtaosan varsinaissuomalaisten ruokakauppojen myymästä ruokaperunasta.

 

Uuden sadon ensimmäiset kotimaiset kesäperunat tuotetaan Turun saaristossa ja varhaisperunasadon valmistuessa siirrytään hiljalleen myös pohjoisempaa tuotantoa kohti. (Uuden sadon) Perunat käsitellään ja pakataan samana päivänä kun ne saapuvat viljelijöiltä, jotta kuluttajat saavat säilytykselle herkät uudet perunat ruokapöytään mahdollisimman nopeasti.

 

Ruokaperunamme tuotetaan sekä lähialueilla Etelä-Suomessa että Pohjanmaan perinteisillä viljelyalueilla. Perinteistä lähituotantoa suurempi toimitusalue mahdollistaa korkealaatuisen ruokaperunan hankinnan myös paikallisten viljelyhäiriöiden aikana. Viljelijöiden verkosto on hankittu vuosien kokemuksella hyväksi havaittuja toimittajasuhteita ja luotettujen viljelijöiden ammattitaitoa kunnioittaen.

 

Peruna saapuu viljelijöiltä hyvin hengittävissä puulaatikoissa tai suursäkeissä ja ne varastoidaan nykyaikaisissa kylmiöissä +4 asteen lämpötilassa. Varastot on valaistu tarkoitukseen kehitetyllä vihreällä valolla jotta peruna säilyy vihertymättä koko varastokauden.

 


Uudistettu perunan käsittely- ja pakkauslinjamme on yksi Suomen moderneimmista ja tehokkaimmista. Pakkaamossamme on käytetty uusinta teknologiaa jotta pakkaaminen olisi mahdollisimman hellävaraista ja tehokasta.

 

 Kitola Premium

Kitola-Premium tuotepakkaukset

Perunavalikoimastamme löytyvät nyt myös uudet Kitola Premium –pussit. Niihin pakataan kaikkein laadukkaimmat perunat. Premium–pussin väri kertoo perunan ominaisuuksista ja suositellusta käyttötarkoituksesta. Punaisissa Premium-pusseissa on jauhoisia, helposti soseutuvia lajikkeita ja ne sopivat parhaiten soseeksi, uuniperunoihin ja leivontaan. Keltaisissa pusseissa perunat ovat ns. yleisperunoita ja sopivat keitetyksi ja kaikkeen ruuanlaittoon. Vihreät pussit tarkoittavat että perunalajike on kiinteää ja pysyy kypsänä helposti koossa. Tällaiset perunat sopivat hyvin esim. laatikkoruokiin ja salaatteihin.

 

Peruna säilyy parhaiten viileässä +4 - +6 asteen lämpötilassa valolta suojattuna.

 

 

 

 

Kitola Premium 

Raikkaat salaatit

Salaattien tuotanto on viime vuosina monipuolistunut ja kysyntä kasvanut. Perinteisen keräsalaatin rinnalla Suomessa tuotetaan tasaisesti ympäri vuoden esimerkiksi frisee-, jää- ja tammenlehti-salaatteja. Kuluttajien kiinnostus uusiin lajikkeisiin kasvaa jatkuvasti, mikä monipuolistaa kotimaista tuotantoa entisestään. Kun toimitusketju tuottajalta ruokapöytään on lyhyt, salaatti pysyy varmasti tuoreena ja herkullisena.

 

Veljekset Kitolan tuotevalikoimassa on kymmeniä laadukkaita salaattilajikkeita. Kotimaiset salaatit tulevat pääosin laadustaan tunnetulta Paattisten alueen luotetuilta tuottajilta. Suomalaisten suosima rapealehtinen jääsalaatti löytyy nyt myös uudelleen suljettavassa Kitolan Premium-pussissa, mikä takaa maistuvan salaatin säilymisen.

 

Erikoissalaattien tarjonnasta vastaa kotimainen lähituottaja Kotipellon Puutarha Mimis –salaateilla ja –salaattimixeillä. Satokauden vaihteluita tasoittaa italialainen Fino Fresco –tuoteperhe.

 

Myös tuoreyrttejä käytetään Suomessa yhä enemmän ja viimeisen vuosikymmenen aikana yrttien kysyntä on jopa nelinkertaistunut. Yrteistä on tarjolla laaja valikoima mm. lähialueen Oksasen puutarhan yrttiruukkuja.

 

Kaikki salaatit ja versot säilyvät parhaiten viileässä +2 – +5 asteessa, kosteassa ja haihtumiselta suojattuna. Sitruunamelissa ja basilika kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, muut tuoreyrtit säilyvät parhaiten viileässä. Salaatti- ja yrttiruukkujen suojamuovi ehkäisee kuivumiselta, joten sitä ei kannata poistaa. Turvepaakku kannattaa pitää kosteana.

 

 

 

 

 

Herkulliset hedelmät


Herkulliset hedelmät

Hedelmiä pidettiin ennen Suomessa kausiherkkuna. Nykyisin hedelmiä on saatavilla laaja valikoima vuoden ympäri ja satokautena tarjolla on myös kotimaisia vaihtoehtoja. Erityisesti kotimaisten omenoiden ja päärynöiden suosio on vahvassa kasvussa.

 

Kaikki palapakatut hedelmät pakataan omassa pakkaamossamme Nousiaisissa, mikä takaa hedelmien tuoreuden ja laadun.
 
Valikoimissamme on myös niin kotimaisia kuin ulkomaisia marjoja sesongin mukaan.

 

 Terveelliset kasvikset


Kasviksia pitäisi suositusten mukaan syödä vähintään puoli kiloa päivässä ja monipuolisesta valikoimastamme tämä määrä onkin helppo täyttää. Laajassa tuotevalikoimassa on lähes sata erilaista tuotetta tutuista tomaatista ja parsakaalista vielä vähän vieraampaan mustajuureen.

 

Tomaatti ja kurkku ovat suomalaisten suosituimpia kasviksia ja valtaosa kuluttajista valitsee niistä mieluiten kotimaisen vaihtoehdon. Kotimaisten tomaattien ja kurkkujen tuotanto on ympärivuotista mutta pääsatokauden ulkopuolella niitä tuodaan myös ulkomailta, pääosin Espanjasta. Omaan tuotevalikoimaamme kurkkua ja tomaattia toimittavat lähinnä varsinaissuomalaisten suosimat tutut lähitoimittajat, joiden tuotteiden laatuun voi luottaa.

 

Varsinais-Suomi on Suomen suurinta varhaisvihannesten sekä –juuresten tuotantoaluetta, ja tiiviit monivuotiset suhteet alueen toimittajiin takaavat parhaat valikoimat myös niiden osalta.